Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammestek på 2 ½ - 3 kg, utbeinet
1 ¾ dl frisk mynte, hakket
50 g bacon, finhakket
2 ss hvitløk, finhakket
1 ss paprikapulver
1 ts salt
½ ts nymalt pepper
5 ss rødvinseddik
1 ¼ dl olivenolje
Rull ut den utbeinede lammesteken og legg den med fettsiden ned. Skjær vekk alt overflødig fett og alle synlige sener. Ha mynte, bacon, hvitløk, paprikapulver, 1 ts salt, ½ ts pepper og 2 ss rødvinseddik i en morter og støt det til en masse. Fordel massen jevnt på hele innsiden av steken.
Rull den sammen og bind den opp med kjøkkenhyssing. Pakk lammesteken inn i plast og legg den i kjøleskapet i 12-24 timer.
Pakk ut lammekjøttet og la kjøttet ligge i romtemperatur. Sett ovnen på 200 C.
Legg lammesteken på rist over langpannen. Rør sammen olivenolje og 3 ss av eddiken i en liten bolle. Pensle lammet lett med litt av blandingen. Dryss også ekstra salt og pepper over.
Stek kjøttet i ovnen, og drypp olje- og eddikblandingen over hvert 8-10 minutt, inntil et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet viser 54-57 C, hvis du vil ha den rød, eller ca 70 C, hvis du vil ha det rosa. Det første tar 50-60 minutter, det andre tar ca 70 minutter. Alternativt kan du stikke en skarp kniv i kjøttet for å se om det er passe stekt.
Legg lammesteken på et varmt fat og la den hvile i 10 minutter. Klipp opp hyssingen, skjær steken i skiver og server.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)