Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammekjøtt i stykker 2 hvitløk 2 løk 6-8 ferske tomater eller 1 boks hermetiske 2 buljongterninger 250 g grønne erter 1 bunt persille 1 laurbærblad 3 dl rødvin olje til steking salt pepper
Stek lammekjøttet i godt varm panne i litt olje. Legg kjøttet over i en gryte. Slå litt av rødvinen i pannen, kok opp og slå dette sammen med resten av rødvinen over kjøttet. Skrell løken og del den i båter. Stek løken gyllen i litt olje og ha den i gryten. Skrell hvitløken og stek denne forsiktig og ha denne og et laurbærblad i gryten. Legg i to buljongterninger. Hell i saften fra tomatboksen. Bruker du ferske tomater skal du dyppe disse i kokende vann og skrelle av skinnet. Del så tomatene i store båter, og legg dem i gryten. Kok opp og la alt trekke over svak varme i ca 20 minutter, til kjøttet er mørt. Ha i grønne erter og eventuelt hermetiske tomater. Smak til med salt og pepper. Dryss på finklippet persille, og server med kokte poteter eller ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)