Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg lammelår
4 ss løksaft eller 1 stor løk
1 ts safran
salt
pepper
-
3 dl ris
75 g smør
2 eggeplommer
Trim kjøttet og skjær det i biter. Mariner det i løksaft eller finrevet løk og safran fra den ene dagen til den andre, gjerne i kjøleskapet. Bollen bør være omhyggelig tildekket.
Krydre kjøttet med salt og pepper og tre bitene inn på 4 grillspidd, som så anbringes over trekullglør eller annen grill. Det er vanskelig å oppgi eksakt grilltid, men mellom 10-15 minutter kan være et passende utgangspunkt.
Kok risen mør, rør den sammen med smøret og eggeplommene og la den dampkoke under tettsittende lokk i 10-15 minutter, eventuelt på rist for at varmen ikke skal bli for sterk. Server risen til spiddene med lammekjøtt.
Til denne retten hører egentlige det iranske krydderet sumak. Det er imidlertid ikke å oppdrive på våre breddegrader, og det er ikke noe krydder som kan brukes i stedet. Men retten er likevel meget velsmakende uten dette originale krydderet.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)