Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g lammebryst eller 400 g renskåret lammekjøtt
1 pastinakk
1 liten sellerirot
1/2 kg løk
1/2 kg poteter
1/2 lite blomkålhode
1 bunt persille
1/2 liter buljong, hjemmelaget eller av terning
salt
5 hele hvitpepperkorn
1/2 dl finklippet persille
Skjær kjøttet i jevne stykker. Skrell og rens rotfrukter og blomkål. Skjær rotfruktene i biter.
Legg kjøtt og rotfrukter (ikke blomkålen) lagvis i gryte. Hakk persillen og strø den over.
Hell på så mye buljong at det dekker ingrediensene. Ha i salt og pepper.
La retten småkoke under lokk ca 1 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Del blomkålen i buketter og legg dem i gryten. La dem koke med knapt 5 minutter.
Smak til og strø over persille.
Server retten fra gryten.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)