Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4 kg renskåret lammekjøtt
2-3 små løk
1 egg
1 kvist frisk mynte eller 1 ts tørket mynte
1 stilk persille
1 ts tørket merian
kajennepepper
pepper
salt
kardemomme
ingefær
75 g smør eller margarin
litt hvetemel
Saus:
1/2 kg tomater, friske eller hermetiske
1 fedd hvitløk
frisk eller tørket mynte
2 ss olje
2 ss smør eller margarin
salt
pepper
kajenne
kardemomme
ingefær
2 1/2 dl vann
Mal kjøttet fint. Hakk løken fint og bland den med kjøttet. Tilsett egg.
Hakk eller knus kryddergrønt fint, bland det med kjøttet sammen med krydder og 1/3 av det smeltede smøret.
Lag 8 kjøttboller. Dypp grillspiddene i mel, det gjør at kjøttbollene sitter bedre på. Stikk to kjøttboller på hvert spidd. Pensle med resten av smøret og stek over trekullgrill eller elektrisk grill i ca 10-12 minutter. Pynt med grønt.
Lag sausen ved å flå friske tomater. Bland dem med knust hvitløk og de øvrige ingrediensene. La sausen småkoke til den er tykk. Smak til.
Server denne marokkanske retten med kokt ris og salat. Dypp kjøttbollene i den varme sausen.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)