Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg lammestek eller mørbrad 8 dl buljong 2 ½ dl hvitvin salt nykvernet pepper SAUS: 1 ts safran, evt 2-3 ts gurkemeie sjyen fra steken pluss buljong, 1 liter til sammen 2 ½ dl hvitvin 5 dl kremfløte 250 g smør eller margarin - rød, gul, grønn paprika i strimler til garnityr
Gni lammekjøttet inn med salt og nykvernet pepper. Stek det først i stekepanne med fettsiden ned til det blir gyllent. Brun det deretter godt på alle sider. Legg det i en ildfast form og hell buljong og hvitvin i formen. Sett formen i ovnen ved 210 C og stek i 15-20 minutter. Hell fra stekesjyen og sil den til sausen. Kok poteter eller lag potetkroketter. Se egne oppskrifter. Kok safranen med hvitvin til vinen er kokt inn til 1/3. Tilsett buljongen. Tilsett kremfløten og kok sausen til den tykner lett. Del smøret i biter og ha det i sausen. Rør godt. Vask og rens paprikaene og skjær dem i strimler. Ha strimlene i kokende lettsaltet vann et par minutter. Hell dem i et dørslag og la dem renne av. Skjær kjøttet i skiver. Anrett kjøttskivene og paprika på tallerken. Hell den varme safransausen ved siden av. Server eventuelt ris, kroketter eller kokte poteter drysset med finhakket persille til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)