Flere resulteter finnes under oppskriften
ca 2 kg lammestek
salt
1 ts rosmarin
hvite bønner:
300 g hvite bønner
2 ts salt
12-14 hele, små løk
2 fedd hvitløk
1 suppekvast (purregrønt, persillestilk og laurbærblad bundet sammen)
1 ss smør eller margarin
1 finhakket løk
1 ss tomatpuré
Tørk kjøttet, gni det inn med rosmarin, og pakk kjøttet i aluminiumsfolie.
Stek det på 175 - 250 C i 30-40 min. pr. kg., alt etter hvor godt stekt man liker kjøttet.
Legg bønnene i bløt natten over. Hell bløtevannet fra.
Hell så meget friskt vann på bønnene at det så vidt dekker. Tilsett salt, løk og hvitløk, samt suppekvast.
Kok bønnene ved svak varme til de er møre.
Brun den finhakkede løken lett i smør, rør i tomatpuré og noen skjeer kokevann fra bønnene.
Slå ut eventuelt ekstra vann fra bønnene i ildfast fat.
Ta steken ut av folien, legg den oppå bønnene.
Sett det hele inn under grill eller i god varm ovn til kjøttet har fått en delikat farge.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)