Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g benfritt lammekjøtt fra bog eller lår
1 løk
1 hvitløkfedd
2 ss smør
1 ss tomatpuré
3-4 dl kjøttkraft eller buljong
2 tomater
1 stor aubergine
½ squash
salt
pepper
oregano
cheddar ost
tynne squashskiver
Skjær kjøttet i biter. Skrell løk og hvitløk, grovhakk. Varm halvparten av smøret i en gryte og brun kjøttet på alle kanter. Tilsett løk og hvitløk og stek det til det er mykt og blankt. Tilsett tomatpuré. Rør om. Krydre lett. Hell på kraft og la det koke opp. Legg på lokk og la det trekke i 30-40 minutter.
Skjær tomater og squash i biter og renset aubergine i store biter. Ha det i gryten når det gjenstår 10 minutter av tiden. Smak til før alt has over i en ildfast form. Resten av smøret has over.
Fordel tynne squashskiver på toppen og riv osten over. Settes inn i 200 C varm ovn i ca 10 minutter.
Serveres med salat og kokt langkornet ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)