Flere resulteter finnes under oppskriften
2-2 1/2 kg fåre- eller lammesadel
1/2 ts salt
persille eller hvitløk
2 ss smør/margarin
saus:
5 dl vann eller kjøttkraft
4-5 ss hvetemel til jevning
Stell kjøttet og tørk det godt. Ta bort de harde hinnene på ryggen.
Spekk sadelen med persille eller gni den inn med hvitløk. Hvis den er mager kan du gni inn med salt og pensle med smør.
Legg sadelen med ryggsiden opp på rist over langpannen. Stikk inn kjøttermometeret (indretempratur skal være 82 C). Slå 1 dl kokende vann i langpannen for å unngå at sjyen ikke blir brent.
Stek sadelen på 175 C i 1 1/2 til 2 timer uten å øse eller spe mer. Kok pannen ut med vann eller kraft. Sil sjyen i en bolle og skum av fettet.
Til sausen jevner du sjyen med hvetemelsjevning og koker den i 5-10 minutter. La sadelen hvile litt før du skjærer opp.
Skjær filetene fra benet og skjær kjøttet i skiver tvers over. Legg kjøttet tilbake på benet og server hele sadelen på fat.
Serveres med sjy eller saus, poteter, kokte grønnsaker, sopp, løk, bladsalat, ripsgelé og tyttebærsyltetøy.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)