Flere resulteter finnes under oppskriften
GRØNNSAKER: 1 stor aubergine, skåret på tvers i 1 cm tykke skiver ¾ dl olivenolje 2 store røde paprika, halvert på langs, uten skinn og frø 2 ts finhakket frisk oregano 2 ts finhakket frisk merian 1 frisk rød eller grønn chili, uten frø og hakket salt nykvernet pepper KJØTT OG SAUS: 2 ss olivenolje 720 g indrefilet av lam, skåret i 4 stykker salt nykvernet pepper ¾ dl tørr rødvin 2 ts ripsgelé 1 ¼ dl hønsebuljong
Start med grønnsakene: Forvarm en stekeovnsgrill på høyeste trinn. Pensle aubergineskivene med litt olje og legg dem på et grillbrett. Grill aubergineskivene til de så vidt er møre, et par minutter. Vend dem en gang. Avkjøl og skjær dem i lange, 1 cm brede strimler. Mens aubergineskivene avkjøles, pensles paprikaen med litt olje. Legg dem utbrettet på grillbrettet og grillstek dem til skinnet vabler seg. Ta dem ut av ovnen, legg dem i en papirpose og lukk den så det ikke kommer luft til. Når paprikaen er avkjølt, flås skinnet av. Skjær fruktkjøttet i lange, 1 cm brede strimler. Varm resten av oljen i en stor tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett aubergine, paprika, oregano, merian og chili og rør om til grønnsakene er godt blandet og nesten faller fra hverandre. Smak til med salt og pepper; hold dem varme. Tilbered lammekjøttet: Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne over middels varme. Stek kjøttstykkene raskt på alle sider. Smak til med salt og pepper og etterstek kjøttet slik du vil ha det (4-6 minutter for medium stekt). Pakk kjøttet i aluminiumsfolie og hold det varmt. Ta vare på pannesjyen. Lag sausen: Rør sjyen over middels varme til den er karamellisert. Kok ut pannen med vin, tilsett ripsgeleen og rør til den er smeltet. Tilsett buljongen og la sausen koke inn til den er passe tykk. Tilsett eventuelt sjy som har rent fra kjøttet og smak til med salt og pepper. Skjær hvert kjøttstykke i pene skiver og anrett dem takstenlagt på et varmt serveringsfat sammen med grønnsakene. Server straks med sausen over eller ved siden av.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)