Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebog uten bein
2 store løk
1 ts malt ingefær
½ ts svart pepper
½ ts malt kanel
1 god klype safran
45 g smør
salt
1 bunt koriander
250 g tørkede aprikoser
Skjær kjøttet rent for alt fett og skjær det i store munnbiter. Legg kjøttet i en tykkbunnet gryte.
Riv en av løkene, og pass på å få med all saften. Ha løk og saft i gryten sammen med krydder, smør, engod klype salt og halvparten av korianderen knyttet sammen i en bukett. Hell over 5 dl vann. Kok opp, reduser varmen til det bare småkoker og la det stå slik i 1 time.
Hvis du har aprikoser ferdig til bruk, er det ikke nødvendig å bløtlegge dem. Andre typer overhelles litt kokende vann og bløtlegges 1 time. Deretter tas de opp og has i dørslag så vannet får renne av.
Finhakk den gjenværende løken. Fjern stilkene fra resten av korianderen og grovhakk bladene. Ha dem i gryten etter 1 time og la det trekke videre i 30 minutter til.
Ha aprikosene i kasserollen og kok i ytterligere 15-20 minutter, til aprikosene har svulmet opp. Juster mengden salt og pepper og server.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)