Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lammebryst eller -bog
1 lammenyre
200 g lammelever
5 hvitløkfedd
1 ts paprikapulver
salt
5 hele pepperkorn
3 dl hvitvin
50 g lamme- eller svinefett
1 laurbærblad
litt basilikum
Smelt mesteparten av fettet i en tykkbunnet gryte. Skrell hvitløkfeddene, finhakk fire fedd som freses lett i fettet. Skjær lammekjøttet og lammenyren i munnfull-stykker og brun dem i hvitløkfettet. Tilsett paprika og etter et øyeblikk eller to også pepper, laurbærblad og hvitvin. Legg lokket på gryten og la innholdet stå og putre ca 30 minutter.
Smelt resten av fettet i en stekepanne sammen med det siste hvitløkfeddet og brun leveren på begge sider.
Kjør leveren gjennom kjøttkvern eller mikser sammen med hvitløkfedden. Rør denne leverfarsen opp i gryten. Tilsett eventuelt mer væske, vin eller vann etter behag, og la retten småputre enda 15 minutter. Sausen skal bli nokså tykk.
Server lammekjøttet med løskokt ris til. Gjerne også hakket hvitløk og persille over.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)