Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammekjøtt, bog, skåret i 2 cm store terninger
2 store løk, skåret i 1 cm store terninger
nykvernet pepper
½ ts paprikapulver
1 bunt frisk koriander, finhakket
¼ ts safran, malt
½ ts ingefær, malt
500 g kveder, skrelte, delt i to og utkjernet
60 g smør
2 ½ dl svisker uten steiner og ferdig oppbløtte
Legg lammekjøtt og den ene av de hakkede løkene i en stor tykkbunnet stekegryte. Krydre med pepper og paprika etter smak og dekk med vann.
Tilsett frisk koriander, safran og ingefær. Kok opp. Reduser varmen og la det småkoke under lokk i ca 1 time, eller til kjøttet har blitt mørt.
Skjær kvedene i like store stykker som kjøttet. Fres kvedene og den andre hakkede løken lett gylne i smør.
Når lammekjøttet har kokt i 30 minutter, tilsettes kveder, løk og svisker. Serveres op et oppvarmet serveringsfat.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)