Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk i tynne skiver
5-6 vårløk eller 1 purre
1,5 kg magert lammekjøtt fra lår eller bog
4 ss olje
9 dl varm buljong eller vann
1 kinakål i grove strimler
4 ss hakket frisk dill
salt
Avgolemonosaus:
3 egg
saft av 2 sitroner
agurkskiver til pynt
Tørk kjøttstykkene med kjøkkenpapir. Fres løken i oljen til den er blank og myk. Øk varmen og stek kjøttet 10-15 minutter, snu og vend det ofte. Tilsett buljong eller vann og litt salt. Legg på lokk og kok på svak varme til kjøttet er mørt, ca 45-60 minutter.
Ha i kinakål og 3 ss dill og bland forsiktig. Legg på lokk og la gryten trekke i 15 minutter. Ta den av platen.
Pisk sammen egg og sitronsaft og pisk i litt av den varme kraften fra kjøttgryten.
Ta kasserollen av platen og tilsett eggblandingen i en tynn stråle mens du rister på gryten. Vend forsiktig sammen. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter mens du rister på gryten så kjøttet dekkes av et tynt lag saus. Gryten må ikke koke, da skiller sausen seg.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)