Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g lammetunge TIL KOKING AV TUNGEN: 6 hvite pepperkorn 1 laurbærblad 1 løk 1 liten gulrot 2 hvitløkfedd MARINADEN: 3 hvitløkfedd 1 bunt bladpersille 1 dl olivenolje 1 ½ ss vineddik
Legg tungene i en stor kasserolle og hell på så mye vann at det godt og vel dekker. Kok opp og skum av, og legg så i krydder og grønt. La tungene syde på svak varme. Koketid er ca 1 time. Trekk skinnet av tungene mens de ennå er varme. Ta for deg marinaden: Finhakk og bland persille og hvitløk. Rør sammen olje og vineddik. Salt og pepre. Skjær den kokte og avkjølte tungen i ganske tynne skiver. Legg tungeskivene lagvis med persille, hvitløk og dressingen i en bolle. Legg på en asjett som tyngde og dekk bollen med folie. La tungesalaten stå i kjøleskapet til neste dag.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)