Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ dl langkornet ris
50 g mandler (helst pinjekjerner)
2 tomater
1 stor skive lammelever
½ dl korinter
½ dl olivenolje
2 ss smør
4 dl vann eller kraft
Hell risen opp i en bolle og dekk så vidt med lunkent vann. La den stå og trekke ca 1 time.
Fjern hinner og årer fra leveren og skjær den i tykke strimler. Skold mandlene og skyll korintene. Varm opp et par ss olje i en dyp panne eller en lav kasserolle og rist mandlene i oljen. Ta mandlene ut, tilsett mer olje og stek først leverstrimlene en liten stund for seg og deretter sammen med korintene.
Skold og flå tomatene, del dem i båter og ha dem så i blandingen i pannen. Tilsett først de grovhakkede mandlene og deretter 4 dl vann eller kraft. Kok opp og tilsett risen. Legg lokket på og la retten surre over svak varme til vannet er kokt inn.
Tilsett et par ss smør og rør forsiktig om med gaffel. Legg lokket på igjen og la risen få ytterligere 20-25 minutter ved 50 C i stekeovnen, slik at den blir helt mør.
Rør deretter lett om i rispilaffen, slik at riskornene slipper hverandre, og server med det samme.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)