Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lever av storfe, kalv eller lam
50 g bacon
2 1/2 ts maisennamel
1 ts salt
1 ss smør
200 g sellerirot
150 g purreløk
2 dl vann
3-4 ss tomatpuré
1 dl fløte
salt
pepper
paprikapulver
Fjern hinnen og skjær leveren i fingertykke strimler. Klipp baconskivene og brun dem lett i pannen. Legg over i en gryte. Leverbitene brunes i baconfett og evt. litt smør.
Rens sellerien og skjær i små biter, og purren i ringer som legges i gryten sammen med lever og bacon.
Jevn med maisennamelet, utrørt i litt vann.
La retten trekke ved svak varme ca 10-15 minutter eller til røttene såvidt er møre. Tilsett fløte, og smak retten til med salt, krydder og tomatpuré.
Server med potetstappe eller brød.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)