Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg lammelår
1-2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 ss fransk sennep
1-2 ts pepper
2 ss hvetemel
Tørk kjøttet med en klut vridd opp i varmt vann.
Rens hvitløken og skjær den i tynne strimler, som puttes inn under skinnet på kjøttet.
Smør et tynt lag smør over kjøttet, deretter et lag sennep.
Dryss nykvernet pepper over og klapp mel jevnt over hele overflaten.
Legg kjøttet på rist med langpannen under og stek det til det er gyllent og sprøtt. 30 min. pr. kg og 15 min for hele låret på 175 C høyt i ovnen.
Ønsker man kjøttet godt stekt kan steketiden økes med opp til 30 min.
Ved servering settes lammekøllen hel inn på bordet og trasjer den der. Server franske eller råstekte poteter, stekesjyen og grønne bønner til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)