Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg lammekjøtt med ben
vann
1 1/2 ts salt pr. liter vann
1/2 ts knust hvit pepper
4-5 hele nellik
1 gulrot
1 løk
dillkvister
1/2-3/4 kinakål
Saus:
6 dl silt kraft
2 ss margarin eller smør
4 ss hvetemel
2 eggeplommer
2-3 ss fløte eller créme fraiche
1-2 ss presset sitron
1-2 ts estragon
salt
pepper
Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på vann til det dekker kjøttet. Ta opp kjøttet. Kok opp vannet sammen med salt, krydder, renset gulrot, løk og dillkvister. Legg i kjøttet. La trekke under lokk til kjøttet kjennes mørt og så vidt kan løsnes fra bena. Koketid 1-1 1/4 time.
Skjær kålen i båter og brede strimler. Kok dem for seg i litt av kraften, 3-4 minutter.
Ta opp kjøttet og skjær det i biter. Legg kjøtt og kål i en serveringsgryte eller på et dypt fat. Hold det varmt. Sil kraften og mål opp til sausen.
Saus: Kok opp kraften. Bland mykt fett og mel til en kule, rør den godt ned og kok 3-4 minutter. Visp sammen eggeplommer og fløte eller créme fraiche med litt av den varme sausen. Hell det i sausekjelen under visping og varm opp til sausen tykner. Sausen må ikke koke, da skjærer den seg. Smak til med presset sitron, støtt estragon og salt og pepper.
Hell sausen over kjøtt og kål og server ris eller kokte poteter til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)