Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor løk
750 g malt lammekjøtt, helst fra bogen
2 hvitløkfedd, finhakket
4 ss hakket frisk persille eller koriander
1 ts mild paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1 klype god kajennepepper
1 ts salt
½ ts svart pepper
2 sitroner, hver skåret i 4 båter, som tilbehør
Riv løken på rivjern, og ta med saften. Kjør alle ingrediensene bortsett fra sitronene i kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse. La blandingen stå i bollen i minst 30 minutter, slik at smakene kan blande seg med hverandre.
Fukt hendene med vann og ta en klump av kjøttdeigen på størrelse med et egg. Form klumpen til en lang tynn pølse på spiddet. Fortsett til all kjøttdeigen er brukt.
Grill kebabene, helst på trekullgrill i 6-7 minutter. Snu dem ofte, slik at de blir jevnt brunet. Server med sitronbåter.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)