Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebryst, bog eller nakke
2 ts salt pr liter vann
1 gulrot
1 purre
6 hele hvite pepper
kruspersille
Saus:
1 løk
1 ss smør eller margarin
1 ss paprika
1 1/2 ss hvetemel
3 dl kokekraft
salt
pepper
2 røde paprika
Stell kjøttet, knekk det og legg det i en kjele med kaldt vann så mye at det dekker. Kok opp og skum godt. Salte.
Rens gulrot og purre, skjær dem opp og legg dem i kjelen sammen med pepper og persille. Kok under lokk over svak varme til kjøttet er kokt og slipper benene, ca 1 1/4 time. Ta opp kjøttet og sil kraften.
Rens løk til sausen og riv den. Smelt smør i en kjele, tilsett paprika og fres det uten at smøret blir for brunt. Tilsett løken og la den putre et par minutter i paprikasmøret. Bland i melet og spe med kokekraften. Smak til med salt og pepper. Kok sausen ca 5 minutter.
Rens paprikaen og skjær dem smått opp, rør dem inn i sausen. Trekk kjelen av varmen.
Skjær kjøttet i passe serveringsstykker og anrett det i et varmt fat og server sausen ved siden av.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)