Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg blomkålbuketter 400 g splitterter, vannet i 48 timer ½ ts safran 1 ½ ts salt 250 g sammalt hvete, fin. I Sardegna brukes den lokale semolino 1 dl olivenolje 1 kg renskåret lammekjøtt i serveringsstykker 3 store gulrøtter, i terninger 8 nye løk 1/8 ts revet muskat ½ ts malt nellik noen kvaster persillekvaster 1 ¼ liter kyllingkraft nykvernet pepper
Dette er en sardinsk variasjon av den Nordafrikanske retten couscous (Cascà). Kok blomkålen i lettsaltet vann et par minutter. Den må ikke bli bløt. Sil vannet fra og sett til side. Kok splittertene i rikelig vann ca 2 timer, til de er møre. Sil vannet fra og sett til side. Legg safran og ¼ ts salt mellom to ark smørpapir og bank med en hammer til det blir findelt og blandet. Bland dette i hvetemelet. Ha 1/6 av melet i en bolle og dynk over litt varm og rør som før, til alt er små jevne klumper, eller smuler. Legg disse på stekeovnsplate. Gjenta til alt melet er brukt opp. La dette stå og tørke over natten. Varm oljen i en stor, tykkbunnet kjele og brun lammekjøttet jevnt over det hele. La det småsteke minst 5 minutter. Ta det opp. Ha gulrøtter og løk i kjelen og la det småkoke i sjyen til gulrøttene er møre. Ta dem opp. Øk varmen, ha i blomkålen og la den brunes litt. Ta den opp. Ha erter, muskat,nellik, persille, 4 dl vann og ½ ts salt i kjelen og la dette småkoke i 10 minutter. Tilsett kjøtt, gulrøtter, løk og blomkål. Bland forsiktig, varm opp, legg på lokk og skru så av varmen. Kok opp kyllingkraften. Ha i melsmulene og rør godt så det ikke blir klumper. Sil så snart du mener det er al dente, prøv etter 30 sekunder. Bland med kjøtt og grønnsaker, dryss pepper på toppen og server snarest.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)