Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lammelever
1 ½ ss margarin eller smør
1 ts salt
nymalt pepper
200 g ferske eller hermetiske sjampinjonger
2-3 løk
2 ss margarin eller smør
1 dl vann
2 ss hvetemel
1 dl melk + 1 dl fløte
1 ts basilikum eller estragon
1-2 ss soyasaus
hvitløk
Skjær bort eventuelle hinner og grove ganger på leveren og skjær den i strimler eller store terninger. Brun fettet i en stekepanne. Legg i leverbitene, eventuelt halvparten om gangen, og brun dem på alle sider på middels sterk varme. Krydre med salt og pepper. Legg over i en gryte
Skyll og skjær de ferske sjampinjongene i skiver. Hell kraften av de hermetiske. Skrell og skjær løken i skiver. Legg soppen i en gryte, la en del av væsken koke inn før fettet has i. Fres soppen i 5-10 minutter, legg i løken og la den frese med.
Brun i mellomtiden leverstrimlene, spe pannen med litt varmt vann. Hell lever og sjy i gryten.
Rør ut melet med litt av melken. Hell jevningen og resten av melk og fløte i gryten, rør om. La retten koke i 3-5 minutter. Smak til med støtt urtekrydder, soyasaus og eventuelt presset hvitløk.
Server kokt ris eller kokte poteter til, kålsalat eller grønn salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)