Flere resulteter finnes under oppskriften
3 lammesadler med fettet fjernet (7-8 ribber pr. person)
2-3 hvitløksfedd
4 skiver loff eller grovbrød, smuldret
1 1/2 ss frisk timian eller 1 ss rosmarinblader
1 1/2 ss dijon-sennep
nykvernet, svart pepper
2 ss olivenolje
frisk rosmarin til pynt
nypoteter
Forvarm ovnen til 220 C. Fjern alt fett fra kjøttet. Sett hakkekniven i matmøllen, og slipp hvitløkfeddene ned gjennom mathullet mens makinen går. Feddene skal bli helt finhakket. Tilsett brødsmuler, timian eller rosmarinblader, dijon-sennep og litt svart pepper, og kjør til alt er godt blandet. Tilsett så olivenoljen, litt om gangen.
Gni blandingen over kjøttsiden og endene på sadelen slik at overflaten blir helt dekket.
Legg kjøttet i en lav ovnspanne, og stek i ca 25 minutter hvis du ønsker kjøttet rosa, eller 3-5 minutter lenger hvis du vil ha kjøttet medium stekt. Steketermometeret i den mest kjøttfulle delen av sadelen skal vise 57-60 C for rosa og lett rosa.
Legg kjøttet på en skjærefjøl eller varmt serveringsfat. Med en skarp kniv skjærer du mellom bena på sadelen slik at du får pene koteletter. Server med nykokte, eventuelt stekte, poteter og pynt med frisk rosmarin.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)