Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg benfri stek
1 liter kefir
1 stor løk
2 ss smør/margarin
6 dl melk eller vann
2 laurbærblad
hel pepper
saus:
sjyen fra steken
2 dl rømme
2 ss hvetemel
salt
pepper
Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell kefir over. La det ligge i kjøleskapet ca én uke. Snu det hver dag.
Skyll og tørk steken og brun den i jerngryte sammen med løk skåret i båter.
Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad og la det trekke over svak varme til steketermometeret viser 65-70 C.
Ta kjøttet opp og hold det varmt mens sausen lages. Rør melet ut i rømmen og visp jevningen inn i sjyen. La småkoke ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter og f.eks. aspargesbønner, gulrøtter og rørte tyttebær.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)