Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebog eller bryst
75 g smør
½ ts salt
1 knivsodd pepper
½ ts kanel
½ ts paprika
½ dl finhakket persille
1 ½ dl grovhøvlet selleri
1 grovhøvlet gulrot
2 løk
2 ½ dl vann
TILLEGG:
3 dl ris
100 g smør
2 eggeplommer
yoghurt
Trim lammekjøttet og skjær det i passende stykker. Smelt smøret i en gryte og la kjøttet surre seg nesten mørt, ca 45 minutter.
Tilsett vann og krydder og la innholdet i gryten surre i ytterligere 10 minutter.
Løskok risen, avkjøl den og rør deretter smør og eggeplommer i den.
Legg ris, kjøtt og grønnsaker lagvis i gryten. Sett lokket på og la retten småputre på svak varme i ytterligere 20-25 minutter.
Ingen iraner med respekt for seg selv ville drømme om å spise denne iranske retten uten yoghurt til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)