Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg lammebog eller bryst
MARINADE:
6 dl yoghurt
¼ ts kanel
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts safran
TILLEGG:
3 dl ris
1 ts safran
1 ss salt
100 g smør
2 eggeplommer
Rør krydderne ut i yoghurten og la kjøttet ligge 7-8 timer i denne marinaden.
Legg kjøttet i ovnspannen og stek det ca 1 time ved 200 C, slik at det blir mørt.
Kok risen mør og løs. Bland marinaden som ble brukt til kjøttet med eggeplommene, eventuelt også litt safran.
Rør sammen 5-6 ss ris sammen med ¼ av smøret og rør dette igjen sammen med yoghurten. Fordel denne blandingen i bunnen av en stor gryte og legg kjøttet oppå.
Rør resten av risen sammen med resten av smøret og ha denne blandingen over kjøttet. Legg på lokk og la retten dampe ca 15 minutter.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)