Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg lammekjøtt med ben eller 700 g benfritt
Marinade:
2 løk
3 hvitløksfedd
1 laurbærblad
1 boks tomater, 400 g
2 ss vann
1/2 ts grovmalt svart pepper
2 ts merian
2 ts oregano
1 1/2 ts salt
3-4 gulrøtter
1/2 kålrot
1 persillerot eller 1 bit knollselleri
persille
ta gjerne lam i skiver, ferske eller dypfryste, til denne lammegryten. Skrell og hakk løken. Skrell og press hvitløken. Knus laurbærbladet. Bland alt til marinaden.
Legg kjøtt og eventuelt ben i marinaden, fryst kjøtt trenger ikke tines. La stå 2-3 timer i rom temperatur, fryst lam 5-6 timer. Vend på kjøttet et par ganger under marineringen. Kjøttet kan også marineres natten over, men bør da stå kjølig.
Skrell røttene. Skjær gulrøttene i tykke skiver, kålroten i sukkerbitstore terninger. Skjær persillerot eller sellerirot i strimler.
Legg kjøtt, marinade og røtter i et rommelig, vidt kokekar. Spe ikke marinaden, kjøttet safter seg under kokingen. Kok sakte under lokk i 30-40 minutter til kjøttet kjennes mørt og røttene er såvidt myke. Smak til med mer salt og urtekrydder om nødvendig. Gryten skal ha fyldig, kraftig smak. Klipp persille over.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)