Flere resulteter finnes under oppskriften
50-75 g bacon
100 g sjampinjonger
200 g lammelever
1 ss margarin eller smør
2 krm salt
1 krm pepper
1 ss hvetemel
1 dl vann
1-2 ts soyasaus
fløte
hakket persille
Klipp eller skjær baconskivene i strimler. Skyll og skjær sjampinjongene i skiver. Skjær bort eventuelle hinner og grove ganger på leveren og skjær den i små skiver.
Sprøstek først baconstrimlene i varm stekepanne. Ta dem opp. Brun deretter leverskivene på middels sterk varme til de har fått fin farge over det hele.
Fres soppen for seg, 5-10 minutter, og bland den med leveren. Krydre med salt og pepper, strø melet over og rør om. Spe med vann og litt soya, la det koke i 3-4 minutter. Smak til og tilsett eventuelt litt fløte. Strø baconstrimlene og rikelig med persille over.
Server kokte poteter til eller kokt ris, tomatbåter, grønn salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)