Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammekjøtt
pepper
2 skrelte gulrøtter
3 skrelte løk
8 rå poteter
2 purrer
1 1/2 - 2 liter kokekraft eller vann og buljong
1 boks tomater (400 g)
2-3 ss tomatpuré
1 stort laurbærblad
hvitløk
1 ts rosmarin
2 ts timian
1/2 liten appelsin
1/2 liter kokte, hvite bønner eller 1/2 liter purre til pyntegrønt
Kok kjøttet til suppen, gjerne dagen i forveien. Beregn 2 liter vann og 1 ss salt til 1 kg lammekjøtt, som blir suppe til 6-8 personer.
Legg kjøttet i kokende vann med bare salt og litt hel pepper. Det skal være så mye vann at kjøttet nesten dekkes. La det hele koke sakte og fint under lokk i 1 - 1 1/4 time til det er skikkelig mørt.
Skum av nå og da. Når kjøttet er ferdig siles kokekraften og kjøttet settes til side så lenge. Ben ut kjøttet når det er avkjølt.
Skjær gulrøtter, løk, poteter og purre i skiver. Sett halvparten av purren til side. Fres resten av grønnsakene noen minutter i litt smør eller margarin i en stor kjele. Hell over den silte kokekraften fra kjøttet eller tilsvarende mengde vann og buljongterning.
Tilsett tomatene med kraft samt tomatpuré og ha i det ønskede krydderet. Press den halve appelsinen og spar den til du skal smake til suppen. La alt koke under lokk i 30 - 45 minutter.
Brun de utbenede kjøttstykkene i litt smør eller margarin slik at de får farge. Ha dem i suppen. Bland også i de kokte hvite bønnene hvis du ønsker det. Smak til suppen - kanskje trengs det litt mer salt og pepper eller noe annet krydder. Smak også til med appelsinsaften. Dryss på rikelig med finhakket purre før suppen bæres inn på bordet.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)