Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 kg lammestek
1 bunt persille
salt
nykvernet sort pepper
2 ts rosmarin
5 dl kraft
30 g hvetemel
sukkerkulør
Forvarm stekeovnen til 175 C. Ben ut lammesteken. Dryss med persille og gni den inn med salt og krydder. Rull og bind med bomullshyssing. Sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Stek i ovnen til den har kjernetemperatur på ca 75 C. Under stekeprosessen øses det ofte kraft over steken. Skum og sil sjyen. Jevn med hvetemel utrørt i litt kaldt vann og kok i ca 5 min. Smak sausen til med salt og pepper og juster fargen med sukkerkulør, om ønskelig.
Lammestek kan serveres med helstekt småløk, rosenkål, gulrot og halve stekte epler med gelé, saus og kokte poteter.
Eplene deles på tvers, og kjernehuset fjernes. Epledelene pensles med sitronsaft og stekes møre i ovnen ca 15 minutter. Hullet eter kjernene fylles med gelé ved servering.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)