Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammestek, ca 2,2 kg
6 store hvitløksfedd i strimler
12 ansjosfileter i biter
3 ss olivenolje eller annen olje
1 ts rosmarin
2 ts timian
12-15 store hvitløksfedd
1-2 dl tørr hvitvin
salt
nymalt pepper
2 ss hakket persille eller mynte
Skjær små snitt i lammesteken og stikk inn hvitløksstrimler og ansjosfileter i biter. Gni inn kjøttet med 2 ss olje og de knuste krydderne og la den stå tildekket og trekke et par timer.
Stikk et steketermometer inn i lammesteken der kjøttet er tykkest. Det er viktig at termometerspissen ikke kommer for nær benet.
Stek lammesteken ved 250 C i 20 minutter. Senk deretter varmen til 200 C og la kjøttet steke ytterligere 40-45 minutter eller til termometeret viser 70 C for kjøtt som skal være rosa inni og 75 C hvis du vil ha kjøttet nesten gjennomstekt.
Hell i mellomtiden ca. 1 ss av oljen i en stekepanne og stek de hele hvitløksfeddene svært sakte ved svak varme i 20 minutter eller til feddene er helt myke. Ha dem i en skål så lenge.
Pakk den ferdige steken i aluminiumsfolie. Kok ut langpannen med vin, sil sjyen og hell den i en liten kjele. Kok inn sjyen uten lokk. Mos de mykstekte hvitløksfeddene og bland dem med den innkokte sjyen. Salt og pepre. Sausen skal bli tykk.
Øs sausen over steken ved servering og dryss på hakket persille eller mynte.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)