Flere resulteter finnes under oppskriften
1 utbenet lammestek, ca 1 kg
salt
pepper
smør til steking
1 porsjon gremolata (se egen oppskrift)
Geitostsaus:
8 dl hønsebuljong
1 hvitløkfedd delt i to
2 dl créme fraîche
50 g chèvre eller Snøfrisk naturell
salt
pepper
Bind opp steken, salt og pepre og brun den i smør. Legg steken i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og still formen midt i ovnen ved 160 C til termometeret viser 62-64 C. Stekens tykkelse avhenger hvor lang tid det tar.
Kok imens hønsebuljong og hvitløk til halv mengde. Rør inn créme fraîche og kok noen minutter til.
Tilsett osten og smak til med salt og pepper.
Sausen skal ikke koke etter at osten er tilsatt.
Ta steken ut og løsne hyssingen, men la termometeret sitte igjen. Bre gremolaten på steken og stek den videre til termometeret viser 67 C. Ta steken ut og la den hvile 5 minutter.
Skjær kjøttet i skiver og server det med varm geitostsaus og ovnsstekte rotfrukter.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)