Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg benfritt lammebryst
300 g lammefarse
2 ss brødrasp
3/4 dl fløte
1 løk
150 g sjampinjong
salt
allehånde
hvit pepper
hvitløkpulver
1 ts knuste sennepskorn
timian
1 laurbærblad
1 egg
1 dl finhakket kruspersille
salt
pepper
3 ss smør eller margarin
3 dl kraft
Bløt brødrasp i fløte, finhakk løk og sjampinjong.
Krydre lammefarsen godt med samtlige krydder, smuldre laurbærbladet først. Tilsett egg, løk, sjampinjong, persille og de oppbløtte brødrasp. Farsen skal være ganske løs.
Smør farsen ut over lammebrystet og rull det sammen. Bind rullen hardt opp med skåldet hyssing. Gni den inn med salt og pepper.
Brun rullen i smør i en stekegryte, spe med kokende kraft og la den småkoke ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.
Ta opp steken og fjern hyssingen. Skjær steken i skiver, sil sjyen og server den i en skål for seg.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)