Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g lammebryst eller bog
½ dl olivenolje
4 dl vann eller kraft
1 løk
2 hvitløkfedd
3 tomater
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 knivsodd ingefær
1 grønn pepperfrukt
2 ss smør
4 dl løskokt ris
salt
pepper
Varm oljen i en gryte, og ha i skiver av skrellet løk samt finhakket hvitløk, som bare må få ganske svak farge.
Skjær kjøttet i passe stykker og fres munnfull-stykkene gylne på alle sider i samme gryte. Flå tomatene. Det går fort og greit hvis man dypper dem i kokende vann. Skjær dem i båter og ha dem i gryten sammen med timian, laurbærbladet og ingefær. Legg på lokket og la tomatene surre til de er møre, 4-5 minutter.
Ha i så mye vann eller kraft at kjøttet nesten er dekket. La raguen stå og surre ca 15 minutter, smak til med salt og pepper og la det surre ferdig, i ytterligere 30-45 minutter.
Smelt imens smøret i en annen gryte. Fjern frøstokk og kjerner i pepperfruktene, skjær fruktene i strimler og surr dem møre i smøret, ca 20 minutter for ½ cm tykke strimler ved svak varme. Ha i litt mer smør hvis det ser tørt ut.
Ta kjøttet opp av sausen, som siles og blandes med ris og pepperfrukt. Legg blandingen i en haug på et stort halvdypt fat og lag en fordypning i midten hvor kjøttet anbringes. Hell resten av sausen over og server retten med det samme.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)