Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebog eller grytekjøtt
2 løk
2 gulrøtter
2 røde paprika
5 dl rødvin eller buljongkraft
5 hvitløksfedd
olivenolje
krydderbukett av frisk timian og laurbær
persille
salt
pepper
Tomatsaus:
1/4 kg tomater
250 g hvite bønner
2 hvitløksfedd
olivenolje
Skyll bønnene og legg dem i bløt natten over. Hell av bløtevannet og legg bønnene i friskt lettsaltet vann, som såvidt dekker. Kok dem til de er så vidt møre, ca 1 time. De skal ikke være utkokte. Hell av vannet.
Del kjøttet (med ben) i passende stykker. Grovhakk løken, og skjær gulrøttene i skiver og paprikaen i strimler.
Varm olje i en gryte, press i halvparten av hvitløken, og la den surre 2-3 minutter. Salt og pepre kjøttet og brun det i den varme oljen. Press i resten av hvitløken. Ha i løk, gulrøtter og paprika, og hell over rødvinen. Væsken skal så vidt dekke kjøttet. Legg krydderbuketten i, og la retten trekke på svak varme 3/4-1 time.
Imens lager du tomatsausen. Skåld og flå tomatene, og fjern kjernene. Grovhakk tomatkjøttet. Presset hvitløk blandes i olivenolje, ha så i tomatkjøttet og la dette surre noen minutter til det har blitt en fin, jevn saus. Ha i bønnene og bland dem forsiktig inn. Sett kjelen til side til kjøttet er ferdig.
Når kjøttet er ferdigkokt, helles tomatbønnene over i kjøttgryten, og det hele smakes til. Strø over rikelig med hakket persille og server gryten med brød til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)