Flere resulteter finnes under oppskriften
8 vanlige eller 4 doble koteletter
2-3 ss olivenolje
1 1/2 dl hvitvin
50-75 g mandler
4 skiver røkt skinke
2 middelstore løk i ringer
4 ss tomatpuré
2-3 blad frisk salvie eller 1 ts tørket salvie
salt
pepper
hvitvin eller buljong
Brun kotelettene på begge sider i halvparten av oljen.
Hell på hvitvin og la kjøttet surre til det det er mørt, ca 30 min.
Tilsett mandler og legg skinke på kotelettene like før servering.
Fres det meste av løken i oljen, Hold til side noen løkringer til pynt. De brunes raskt eller brukes rå.
Tilsett tomatpuré, finhakket eller knust salvie, salt og pepper og så mye vin eller buljong at det blir en tykk saus.
Anrett kotelettene på varmt fat. Hell sausen over og garner med løkringer.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)