Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g tørkede, store bønner, bløtlagt natten over
2 store løk
salt
nykvernet pepper
lammekam av 8 koteletter
2-3 persillestilker
1 laurbærblad
1 kvist timian
2 hvitløkfedd i tynne strimler
2 ss smør
4 hermetiske tomater, hakket
2,5 dl buljong
2 ts maisenna
Sil bløtevannet av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i kasserolle sammen med løk og krydderbukett. Slå på vann så det dekker. Kok opp og la bønnene småkoke til de er så vidt møre, 1 - 1 1/4 time. Sil av kokevannet og ta vare på det. Kast krydderbuketten (persillestilker, laurbærblad, timian). Finhakk den kokte løken. Smelt smøret, tilsett løk og tomater med litt tomatkraft. Kok på svak varme til en jevn saus, visp kraftig i den. Smak til med ganske mye salt og litt pepper. Ha bønnene i sausen og varm dem opp igjen. Pass på så de ikke koker i stykker. Spe med litt av bønnekraften til det er passe tykt.
Lag i stand kjøttet mens bønnene koker. Stikk små hull med en spiss kniv og stikk inn hvitløk. Gni kjøttet med salt og pepper. Legg det i en ildfast form og dekk med folie. Stek ved 200 C i 50 minutter. Kok opp buljongen og øs kjøttet med den hvert 10. minutt. Ta av folien og øk varmen de siste 10 minuttene eller til kjøttet er pent brunt. Ta opp kjøttet og hold det varmt. Ha resten av buljongen i formen, skrap godt i bunnen. Sil sjyen over i en kasserolle, jevn den eventuelt med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Ha bønnene i en serveringsform. Skjær opp kjøttet og legg det oppå. Server sjyen til. Brød eller poteter passer godt til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)