Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g magert, benfritt lammekjøtt
200 g løk
3 hvitløkfedd
500 g modne bifftomater
3 ss smør
1 ss tomatpuré
4 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts tørket timian
salt
nykvernet salt pepper
200 g riskornformet pasta (evt ris)
100 g revet vellagret gul ost
Forvarm stekeovnen til 175 C. Skjær lammekjøttet i 3 cm store terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm smøret i en stor gryte som kan settes i stekeovnen. Stek kjøttet pent brunt på alle kanter på sterk varme. Stek i omganger om nødvendig. Tilsett løken og hvitløken og fres den blank og myk. Tilsett tomatene og la dem frese med under omrøring i ca 5 minutter. Rør ut tomatpuréen i 2 1/2 dl vann og rør den i gryten. Tilsett paprika og timian og smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la gryten stå i ovnen på nederste rille i 1 time.
Ta ut gryten og tilsett pastaen og 7 1/2 dl lettsaltet vann. Rør om og la gryten stå i ovnen i 30 minutter. Rør om av og til og tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper, dryss på den revne osten og server gryten rykende varm.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)