Flere resulteter finnes under oppskriften
1-1¼ kg lammebog
1 ts salt
1 ½ liter kaldt vann
2 laurbærblad
6 hele pepperkorn
1 stilk selleri
1 kvast kruspersille
1 liten purre
1-2 ss hvetemel
1 beger 125 g Snøfrisk dill eller naturell
½ ts salt
¼ ts pepper
400 g gulrøtter, skåret i staver
100 g sellerirot, skåret i tynne staver
2 dl purre, skåret i biter
1 lite blomkålhode, delt i små buketter
Skyll kjøttet og tørk det med papir. Skjær det i små biter og legg det i gryta. Hell på vann. Tilsett selleristilk, hel pepper, kruspersille og purre. Kok op og la kjøttet trekke på svak varme i ca 1 time. Skum krafta av og til under kokingen.
Ta opp kjøttet og sil krafta. Rør melet ut i litt kaldt vann og spe litt etter litt med den silte krafta. Tilsett oppskjærte grønnsaker og la blandingen koke ca 5 minutter.
Tilsett osten og la den smelte. Tilsett kjøttet. Server med nykokte poteter til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)