Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebog eller lammelår uten bein
6-8 tørkede aprikoser
2 store løk
3 paprika i forskjellige farger
2 lime
1 boks hermetiske tomater, knuste
2 ss malt koriander
3/4 l vann
3 ss rosiner
6 stenfrie svisker
40 g malte mandler
1 knivsodd safran evt. gurkemeie
4 ss hakket persille
3 ss pinjekjerner eller valnøtter
salt
nykvernet pepper
Skyll aprikosene i rennende vann og legg dem i bløt til de er myke.
Renskjær kjøttet for sener og fett. Del det 2-3 cm store terninger. Brun det raskt i en stekepanne. Legg kjøttet over i en gryte.
Grovhakk løk og paprika. Skjær lime i skiver. Fres løken og ha den over i gryta sammen med paprika, lime, hermetiske tomater og koriander. Tilsett vannet og kok opp. La det trekke ved svak varme i 30 minutter.
Kok opp aprikosene i det vannet de ble bløtlagt i. Sil av vannet, men ta vare på det. Tilsett aprikoser, rosiner og svisker i kjøttgryta. Varm opp mandlene i aprikosvannet. Tilsett safran eller gurkemeie, og hell alt over i gryta. La kjøttet trekke til alt er mørt. Strø over litt persille og pinjekjerner like før servering. Smak til med salt og pepper.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)