Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss sesamfrø
1 ss lyse valmuefrø
½ kopp skoldede mandler
2 grønne chili, renset
6 hvitløkfedd, grovhakket
5 cm frisk ingefær, grovhakket
1 finhakket løk
3 ss ghi (klaret smør) eller vegetabilsk olje
6 grønne kardemommefrukter
5 cm kanelstang
4 hel nellik
900 g lammekjøtt, delt i terninger
1 ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
3 dl kremfløte
½ ss maisenna
salt
malt svart pepper
ristede sesamfrø til garnering
Kormaretter kan være svært sterke, men denne er mild med en fin fløtesmak. Den kommer fra det nizamske kjøkken i Hyderabad.
Varm en tykkbunnet stekepanne og rist sesamfrø, valmuefrø, mandler, chili, hvitløk, ingefær og løk. Avkjøl og mal fint i en mikser.
Varm klaret smør eller olje i pannen. Ha i kardemommefrø, kanel og nellik, og fres krydderet til nellikspikerne sveller. Tilsett kjøtt, spisskummen og koriander. Rør i krydderblandingen. Smak til. Legg på lokk og la putre i 60-75 minutter, til kjøttet er mørt.
Ta gryten av platen. Bland fløten, bortsett fra 1 ss, med maisenna. Rør blandingen forsiktig i lammegryten. Varm forsiktig opp til kokepunktet og server, med sesamfrø og fløte på toppen.
Kormaretter kan være svært sterke, men denne er mild med en fin fløtesmak. Den kommer fra det nizamske kjøkken i Hyderabad, India.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)