Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebog
sitronsaft til marinering
3 grovhakkede løk
10-12 grovhakkede hvitløkfedd
4 cm skrelt fersk ingefær, grovhakket
3 x 3 cm kokos, revet
1 ss tomatpuré
1 ½ dl vegetabilsk olje
½ ts hel svart pepper
5 hele svarte kardemommefrukter
2 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander
2 ts salt
3 ts paprika
1 ½ ts kajennepepper
2 ½ dl vann
2 ts garam masala
2 ss frisk koriander, finhakket
Skjær lammekjøttet i 3 cm store terninger og legg det på fat. Dynk kjøttet med sitronsaft og gni det godt inn i kjøttstykkene. La kjøttet trekke i sitronsaften i 30 minutter.
Ha grovhakket løk, ingefær og hvitløk i hurtigmikseren sammen med revet kokos og tomatpuré. Mos dette til en jevn masse.
Varm oljen i en stor tykkbunnet gryte, stek kjøttbitene ved middels varme til de blir brune. Ta kjøttet ut av gryta. Ha hel pepper og kardemomme i den varme oljen og stek dette i noen sekunder, til det sveller.
Ha i løkmosen og stek i 7 minutter til. Tilsett spisskummen, salt, paprika og kajennepepper. Bland det hele godt og stek videre i ca 8 minutter, til sausen nesten skiller seg fra oljen. Ha i kjøttstykkene og rør litt rundt. Tilsett vannet og legg på lokk, la det hele koke ved lav varme i ca 40 minutter. Rør av og til, kjøttet skal være mørt og sausen tykk.
Når kjøttet er ferdigkokt, tas gryta av varmen, dryss over garam masala og frisk koriander og la det stå noen minutter og trekke. Rør om før servering. Serveres med nanbrød, ris eller tomatsalat.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)