Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renskåret lamme- eller fårekjøtt
2 ss hvetemel
salt
pepper
revet skall av 1 sitron
6 små løk
2 fedd hvitløk
2-3 ss olje
3/4 l buljong
1/4 ts støtt koriander
1/4 ts støtt kanel
2-3 tomater
2-3 epler
Melboller:
125 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
50 g smør eller margarin
vann
klippet mynte
klippet persille
Skjær kjøttet i pene terninger som vendes i en blanding av hvetemel, salt, pepper og sitronskall.
Brun kjøttet lett i varm olje sammen med løk. Tilsett knust hvitløk og spe med buljong. Kok til det begynner å tykne, tilsett da koriander, kanel og flådde hakkede tomater. Demp varmen og la denne egyptiske retten småkoke ca 1 time.
Lag melbollene: Sikt hvetemel og bakepulver, smuldre smøret i og arbeid deigen sammen med vann. Klippet mynte og persille kan røres i deigen, eller drysses oppå som pynt.
Trill boller som kokes sammen med det andre 15-20 minutter. Melbollene er ikke typisk egyptisk, men smaker godt og drøyer retten.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)