Flere resulteter finnes under oppskriften
12 vanlige eller 6 doble lammekoteletter
salt
1/2 ss hakket gressløk
Deig:
350 g (5 dl) hvetemel
175 g margarin
kaldt vann
1 egg til pensling
Stek lammekotelettene 5-10 minutter, alt etter tykkelsen. Dryss dem med salt og gressløk. Avkjøl dem.
Deig: Smuldre margarin i melet og tilsett så meget vann at det lar seg arbeide sammen til en deig.
Kjevle deigen til en tynn leiv og del den i så store trekanter at de kan dekke kotelettene.
Pensle kantene med vann og brett deigen rundt kotelettene.
Pensle med egg og stek kotelettene midt i ovnen først på 225 C i 25 min. til de er gylne. Deretter på 150 C til de er gjennomstekte i ca. 15 min.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)