Flere resulteter finnes under oppskriften
2 auberginer
2 ss vegetabilsk olje
1 løk delt i skiver
1 ts frisk revet ingefær
1 ts chilipulver
1 presset hvitløkfedd
¼ ts gurkemeie
1 ts salt
1 ts malt koriander
1 hakket tomat
350 g magert, malt lammekjøtt
1 grønn paprika, skåret i småbiter
1 orange paprika, skåret i småbiter
2 ss frisk, hakket koriander
½ løk skåret i pene skiver
2 minitomater, delt i to
koriander til pynt
grønn salat eller ris ved siden av
Sett stekeovnen på 180 C. Del auberginene i to på langs, grav ut det meste av kjøttet og kast det. Legg aubergineskallene i en smurt, ildfast form.
Varm opp 1 ss olje i en stor gryte og fres løken i 5 minutter. Rør jevnlig til den er gyllenbrun. Ha i ingefær, chilipulver, hvitløk, gurkemeie, salt og malt koriander. Tilsett hakket tomat, skru ned varmen og la det putre i 4-5 minutter.
Tilsett malt kjøtt og stek over middels varme i 7-10 minutter. Rør godt til kjøttet er brunt. Ha i paprika og frisk koriander og bland godt.
Fyll lammeblandingen i auberginene, og pensle kantene på skallene med olje. Stek i ovnen i 20-25 minutter til alt er gjennomstekt. Pynt med oppskåret løk, tomat og frisk koriander. Server salat eller vanlig langkornet ris til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)