Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg lammekjøtt med ben, lår, bog
2 ss margarin eller smør
2 hvitløkfedd
2 ts salt
½ ts grovmalt svart pepper
1 ts oregano eller merian
2 støtte laurbærblad
revet skall og saft av 1 sitron
Forvarm stekeovnen til 175 C. Legg lammekjøttet på et stort stykke aluminiumsfolie. Stikk inn et kjøttermometer slik at spissen kommer midt i den tykkeste delen. Smelt fettet. Bland det med presset hvitløk, salt, krydder og presset sitron.
Pensle kjøttet med blandingen, strø revet sitronskall over. Brett folien godt sammen til en tett pakke, men slik at termometeret kan avleses.
Plasser pakken i en langpanne eller ildfast form. Sett den på nederste ribbe i stekeovnen. La stå i 1 ½ - 2 timer. Når termometeret viser 65 er kjøttet rosa inni, ved 75 er det gjennomstekt.
Ta ut lammekjøttet. Åpne folien, ta vare på sjyen og smak den til. Sjyen kan også jevnes til saus. Skjær kjøttet i skiver.
Server kokte poteter eller potetmos til, kokte grønnsaker eller grønn salat
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)