Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg lammekjøtt av bog eller stek
2 løker
1 kålrot
2 gulrøtter
1 sqush
2 ss olje
2 ts salt
1 ts pepper
1/2 g safran
8 dl couscousgryn
1 1/2 dl vann
2 ss smør eller margarin
Skjær kjøtt og grønnsaker i ganske store biter. Legg bitene, utenom squashen, i en gryte. Tilsett olje og krydder og hell over så mye vann at det dekker ingrediensene. Kok opp.
Fukt couscousgrynene med saltet vann. Legg dem i en dampkoker eller i en sil som du plasserer over gryten med grønnsaker.
La grynene dampkoke i ca 25 minutter. Rør om av og til og drypp litt saltet vann over så de ikke kleber seg sammen.
Ta av silen og legg squashen i gryten. Sett silen tilbake og kok i 15 minutter til, til kjøttet er mørt.
Bland couscousgrynene med smør og legg dem på et serveringsfat. Legg kjøtt og grønnsaker i midten og hell over litt av buljongen. Server resten av buljongen ved siden av.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)