Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g lammestek uten ben
2 hvitløkfedd i skiver til lammet
4 hvitløkfedd i skiver som tilbehør i pakken
4 små løk i skiver
4 poteter i skiver
4 små gulrøtter delt i fire biter
200 g fetaost
4 ss nypresset sitronsaft
4 ss smeltet smør
8 ss rødvin
salt
pepper
1 ts oregano
1 ts mynte
Del kjøttet i fire stykker. Lag fire snitt i hver og stikk inn små skiver med hvitløk. Ta et passende stykke aluminiumsfolie slik at det blir plass til alle ingrediensene inni. Smør litt smør på folien.
Legg et stykke kjøtt på folien sammen med poteter, gulrøtter, løk, hvitløk og litt fetaost i terninger. Hell over sitronsaft. Krydre med pepper, salt, oregano og mynte. Lag tre pakker til. Brett godt slik at det blir tett.
Tilsett gjerne 2 ss rødvin i hver av de fire pakkene. Løft hjørnene litt opp så saften ikke renner ut. Kok dem i ovn på 175 C i 90-120 minutter.
Dette er opprinnelig en rett som ble laget av greske gjetere. Det er viktig at saften som kommer under kokingen forblir i innpakningen.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)