Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg knekket fårebringe
1 dypfryst tint broiler, ca 1 kg
1 dl olivenolje
150 g sjalottløk
1 stykke spansk pepper
tørket knust mynte
salt
1 1/2 liter vann
1 kg poteter
Stell kjøttet og skjær det i passe store serveringsstykker. Del broileren i 8-10 stykker.
Brun alt kjøttet i olje i en stor gryte, tilsett renset løk og samtlige krydder. Hell på vann, kok opp og la kjøttet småkoke under lokk, over ikke for sterk varme, ca 1 1/2 time.
Rens potetene i mellomtiden, skjær dem grovt opp og legg dem i gryten når det gjenstår ca 20 minutter av koketiden. Potetene skal være helt gjennomkokte og møre, på grensen til å mose seg. Kjøttet er ferdig når det slipper benene.
Server direkte fra gryten.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)